Начало Рали MINI прекратява ангажимента си в световния рали шампионат

MINI прекратява ангажимента си в световния рали шампионат

30
0
Mini,Дани Сордо

MINI ще прекрати своя ангажимент в световния рали шампионат след края на настоящия сезон. Решението е било обмисляно дълго време, както стана ясно след обявяването му.

„MINI прекратява заводския ангажимент след изтичането на сезон 2012“, обясни Кай Зеглер. „От друга страна обаче, според правилата на ФИА, в края на тази година ние ще можем да покрием условията за хомологация на MINI John Cooper Works и така всички заинтересувани клиентски отбори ще могат да използват колата във WRC и през следващата година.

BMW пък смята да продължи развитието на 1,6-литровия турбо двигател в кооперация с Продрайв. В една доста сложна икономическа обстановка марката бе доста активна и в бъдеще ще продължи да носи радост в моторните спортове. Надяваме се, MINI John Cooper Works да продължи да е конкурентоспособна и в други шампионати.

Освен това искаме да благодарим на Продрайв и на WRC Team MINI Portugal като наши партньори за чудесната съвместна работа и да им пожелаем бъдещи успехи в рали спорта.“

Сред записаните успехи са три места на подиума, както и множество класирания в топ 10. Най-големият успех безспорно бе второто място на Дани Сордо в рали Монте Карло в началото на 2012 г.