Начало Рали Мини се надяват на добро представяне в Испания

Мини се надяват на добро представяне в Испания

45
0
Мини,Сордо

Петото появяване на MINI WRC Team в световния рали шампионат за 2011 за рали Испания ще бъде в родината на Дани Сордо и неговия навигатор Карлос де Барио. А посоката, която екипът е поел, след третото място в Германия и второто във Франция сочи нагоре.

„За мен разбира се това ще е едно много специално рали, защото ще имам удоволствието да стартирам в родината си“, с усмивка заяви Сордо. „От както то не се провежда само на макадам средната скорост се вдигна значително. Но времето по това време на годината и в тази част на Испания може да се промени много бързо. Ако остане сухо обаче смятам, че скоростите ще са много високи.“

След лошия късмет в предишното рали, сега Крис Мики се надява на добър резултат в Испания.

„Нямам търпение, много се радвам на това рали“, заяви Мики преди началото на надпреварата в Тарагона. „Имам доста да уча. За последен път стартирах в Испания през 2005 г., тогава в рамките на J-WRC. Така че това за мен е едно напълно ново трасе, на което ще трябва да направим ново разузнаване и да водим нови записки. Времето също може да изиграе сериозна роля. Защото ако вали ще е много хлъзгаво. При сухо време пък скоростите ще са сериозни.

С досегашната си стратегия, да провеждат тестове преди всяко участие, двамата пилоти и Дейв Уилкок, техническият директор на MINI WRC Team, имаха доста успех. Затова Сордо и Мики използваха и сега вчерашните два дни за тестове по пътищата в близост до предстоящото събитие.

„В Германия и Франция определено превишихме очакванията си“, обясни тим шефът Дейвид Ричардс. „Дани ще даде всичко от себе си в Испания, да се качи за трети пореден път на подиума. Крис от своя страна иска на всяка цена да завърши. С оглед на добрата форма, която показа до сега мисля, че няма да е изненадващо, ако постигне един добър резултат.“