Начало Рали Мини се радват на 4-то и 5-то място в рали Испания

Мини се радват на 4-то и 5-то място в рали Испания

55
0
Дани Сордо

Екипът на Мини бе в повече от добро настроение на финала на рали Испания, след като пилотите Дани Сордо и Крис Мийк заеха четвърто и пето място в надпреварата, а ирландецът бе най-бърз в пауър стейджа. Съотборникът му се нареди втори в тази финална за уикенда отсечка и това допринесе сериозно за радостта в лагера на отбора. Мийк всъщност записа най-добрия си резултат в световния рали шампионат, като освен това взе и първи точки в сериите.

На пилотите на Мини помогна малко и дъждът, който те чакаха цял ден, а заваля чак накрая. Изборът им на гуми за последния ден бе продиктуван именно от прогнозата и състезателите се измъчиха преди първите капки дъжд.

Имаше няколко версии за това какво ще е времето, така че въпросът бе на коя ще решиш да повярваш – коментира техническият директор Дейв Уилкок. – Според нас щеше да завали по средата на втората отсечка, но се оказа обратното и съответно загубихме много време. След това обаче двигателят на [Себастиен] Ожие се строши, а накрая за щастие и прогнозата ни се сбъдна. И правилните гуми в точния момент ни донесоха пет точки само от този етап.

Сордо имаше огромно желание да се представи на ниво в домашния си кръг, но спукана вчера сутринта гума го забави, а през първия ден имаше сериозни грижи с видимостта. Проблемът на Ожие обаче го върна на четвъртата позиция.

Беше добре, но не съм напълно щастлив, защото наистина исках да съм на подиума точно в това състезание. За съжаление този път не стана – коментира пилотът.

Мийк обаче сияеше заради перфектния финал. Той си бе обещал преди старта, че няма да гони времена и да натиска излишно, тъй като това бе довело до завъртания и отпадания в предишни надпревари.

Да съм по-бърз от Дани със същите гуми в родината му е наистина нещо специално – сподели той. – Като цяло все още нямам опита да се състезавам с останалите момчета, но това показва, че когато нещата се установят, ще съм наравно с тях.