Начало Рали Министерството на спорта работи за възраждането на рали „Албена”

Министерството на спорта работи за възраждането на рали „Албена”

138
0
Албена,Златни пясъци,Рали

Възстановяване на Рали „Албена – Златни пясъци“ и маратон на Варна са два проекта, по които Министерство на младежта и спорта и Община Варна работят усилено. Това съобщи по време на посещението си в морската столица Министърът на спорта Красен Кралев. „Заедно с кмета Иван Портних работим за възраждане на славата на старото Рали „Албена – Златни пясъци“, каза Красен Кралев.

Той добави, че вече има решение Рали България да се премести във Варна. Така за първи път от 2001 г., през 2016 г. надпреварата ще се завърне край Варна. В този период тя се провеждаше край Боровец и Самоков под името рали „България”. През 2010 г. състезанието беше и кръг от Световния рали шампионат.

„По правилно е да дадем чрез финансиране възможност на повече хора да практикуват спорт, а не да се фокусираме само върху спечелването на медали“, каза пред журналистите Красен Кралев. Той обясни и новата философия на финансиране на спортните федерации. През 2016 г. са заложени критерии, които разпределят федерациите в три групи. Ще се даде приоритет на спортове, които имат призови класирания на Олимпиади, Световни и Европейски първенства, на спортове, които имат значима социална функция.“