Начало Рали Министърът на спорта награди Григор Григоров и Даниел Миленков

Министърът на спорта награди Григор Григоров и Даниел Миленков

284
0
Пламен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с Григор Григоров и неговия навигатор Даниел Миленков и ги награди с купи за постигнатите успехи. Те са носители на Европейския рали трофей на ФИА (Балканска зона) в клас ERT3 и в клас Джуниър за 2017 г.

Министърът поздрави състезателите и им връчи купитe, изпратени за тях от централата на ФИА в Женева. „Благодаря ви за това, че печелите авторитетни международни отличия и издигате престижа на българския автомобилен спорт. Пожелавам Ви новата година да бъде още по-успешна“, каза Кралев.

Григор и Миленков постигнаха успехите си в конкуренцията екипажи от Сърбия, Румъния, Гърция, Турция, Кипър и Македония. На срещата присъства и президентът на БФАС Владимир Илиев. Той изказа благодарност към министъра за подкрепата, която ММС оказва на неговия спорт.

Григоров си пожела през новата година да защити постигнатите успехи и да вземе още купи от Европейския рали трофей, който ще е приоритет за пилота през идния сезон, в който той ще кара отново с Пежо 208 R2. Той ще се състезава и в националния шампионат и ще се бори за титлата.

Пилотът сподели, че продължава да следи едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy, където спечели титлата 2 пъти. Григоров заяви, че не е изненадан от успеха на Симеон Симеонов през миналия сезон, като му е направило впечатление силното каране на дебютанта Денис Станчовски.