Начало Рали Мирослав Ангелов спечели рали Твърдица

Мирослав Ангелов спечели рали Твърдица

322
0

Екипажът на Мегапорт рейсинг Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia R5) записаха победа в рали Твърдица 2019, трети кръг от рали шампионата.

Екипът води във временното класиране за сезона след две победи (Сливен и Твърдица) и едно второ място (България). Втори на 2,30 мин зад тях остана тандемът Петър Гьошев и Димитър Спасов с Peugeot 208 R2. Трети на 22 сек зад тях са Даниел Попов и Ангел Башкехайов, също с Peugeot 208 R2.

Преди последната отсечка в прехода отпаднаха Тихомир Стратиев и Недялко Сивов(Ford Fiesta Proto), които се движеха на втора позиция на рали Твърдица, на 1,04 мин зад Ангелов и Гаджев. Екипажът на „Мегапорт Рейсиг“ успя да спечели всички 7 състезателни отсечки на ралито.

„Очаквахме по-силна конкуренция на това рали. След голямата преднина вчера днес карахме с по-стари гуми, но бяхме сигурни, че ще спечелим и днешните отсечки, коментира след финала Мирослав Ангелов. – В миналото състезание имахме възможност да се борим с автомобил R5 и бе невероятна битка.

Тук се видя след първата отсечка, че Ford Fiesta Proto не може да следва високо темпо. Наслаждавахме се на етапите и радвахме публиката. Много се надяваме, че в следващите състезания ще се включат още коли R5. Благодаря на участниците в категория R2 за невероятната битка, която направиха, както и на нашите спонсори „Еуратек“ и „Мегапорт.“

Следващият кръг от шампионата е рали „Стари Столици“ – 14-15 септември.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.