Начало BG спорт Мирослав Ангелов стартира в Сърбия за нова титла

Мирослав Ангелов стартира в Сърбия за нова титла

273
0

Екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов и Георги Гаджев стартира в рали Сърбия, кръг от националния шампионат, за втора поредна титла. В състезанието участват 57 екипажа, а шампионът на България е с номер №1.

След българската Skoda Fabia R5 стартират местната звезда Душан Боркович и Игор Маркович с новата генерация Skoda Fabia R5Evo и унгарският тандем Янош Пушкади и Барнабас Годор със същата кола, от който екип е нает автомобила от Боркович.

От нашия шампионат по програма предстои провеждането на ново рали – Бургас, към което има много въпросителни за провеждането му.

Така е много вероятно рали Сърбия да е последния кръг от родния сезон, след който Мирослав Ангелов и Георги Гаджев могат да ликуват като шампиони на България.

След три ралита – България, Сливен и Твърдица шампионът от миналата година Мирослав Ангелов има 166 т. Следват Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с 85 т. и Антон Титов с навигатор Динко Георгиев със 71.60 т.

Атанасов пропуска рали Сърбия. Така със сигурност дори и при провеждането на рали Бургас, което е с коефициент 1 по точкуване като рали с малък пробег,  Ангелов ще стане шампион на България.

Така за пръв път от 14 години насам рали Сърбия може да е определящото състезание за родния шампионат. Предстоят 14 отсечки с обща дължина 591 км, от които 160 км състезателни.