Начало Рали Мишел Мутон става мениджър на WRC

Мишел Мутон става мениджър на WRC

341
0
????? ????? ? ???????? ???? ? ???? ?????????????? 1984

Мишел Мутон бе назначена за мениджър на световния рали шампионат. Задачата й ще е да наблюдава всички аспекти в сериите, включително ниво на безопасност, календар и правилник.

Най-известната и най-успешната до момента жена в световния рали шампионат Мишел Мутон, която през 9182 г. приключи като вицешампион със своето Ауди Куатро, започва да изпълнява новата си административна длъжност незабавно. Постът е абсолютно нов и Мутон бе назначена лично от президента на ФИА Жан Тод, пред когото единствено ще отчита дейността си.

59-годишната Мутон ще работи съвместно с производителите в шампионата, притежателите на търговските права от North One Sport и организаторите на състезания. Освен това тя ще следи работата на работните групи, които обсъждат бъдещите посоки за развитие на WRC.

– Това е много вълнуваща възможност, особено когато президентът Жан Тод иска значително да активизира спорта и да го изведе до нови висоти – коментира Мутон новата си длъжност. – Очаквам с нетърпение да работя с всички от WRC, вярвам, че заедно можем да дадем на нашия атрактивен спорт нов тласък.

От миналата година Мишел Мутон е президент на Комисията жени и моторен спорт към ФИА. Въпреки новата си длъжност като мениджър на WRC, тя ще продължи да изпълнява и президентските си функции в комисията.