Начало Други Много трудно начало за Арабаджиев в GP2

Много трудно начало за Арабаджиев в GP2

29
0

Първият състезателен ден в GP2 за Владимир Арабаджиев му поднесе много трудности. В първата 30-минутна тренировка настройките на болида му Колони не бяха точни и той изостана на почти 3 сек. Условията на пистата се различаваха значително от тези по време на тестовете миналия месец. Дъждът през нощта бе отмил гумата от пистата и в комбинация с ниските температури много от очакваните лидери имаха сериозни проблеми.

За тридесет минутната квалификация Арабаджиев успя да свали загубата на време до 2,2 сек. Това представяне на българския пилот му отреди 23-то място зад тест пилота на Рено във Формула 1 Хо Пин Тунг, но само венецуелецът Родолфо Гонзалез остана зад българина. Владо единствен направи по-малко от 10 об. по време на тренировката за място на грида, в която всички имаха много грижи с трафика.

Жул Бианки спечели полпозишъна, след като единствен успя да слезе под 1:28 мин за обиколка, въпреки че се завъртя в последния си тур. Фаворитът от тестовете Пастор Малдонадо даде едва 9-то време. Едва 17-и успя да се нареди опитният съотборник на Арабаджиев Алберто Валерио, за когото това е трети сезон в GP2. Утре първото състезание ще се проведе от 16:40 българско време.