Начало Рали Монца Рали Шоу събира Льоб, Роси и Капело

Монца Рали Шоу събира Льоб, Роси и Капело

41
0
Монца,Монца Рали Шоу,Рали

Куп звезди ще участват в рали шоуто на Монца този уикенд. Събитието е от 25 до 27 ноември и осемкратният световен шампион Себастиен Льоб (Ситроен) заедно с Дани Сордо (Мини) ще се присъединят към цял куп италиански състезатели от различни шампионати – рали, пистови и мотоциклетни. То ще включва 9 асфалтови отсечки, покриващи използваната за Формула 1 писта, историческия овал. Заедно с връзките дистанцията възлиза на 154 км.

Льоб и Сордо ще са с автомобилите си от WRC – съответно DS3 и Мини Джон Купър Уъркс. Заедно с тях ще карат звездата на Ауди и Льо Ман Диндо Капело (също със Ситроен) и живата легенда Валентино Роси (с Форд Фиеста WRC).

Сред останалите звезди са още мотоциклетистите Андреа Довициозо и Андреа Ианоне (с S2000), рали пилотите Паоло Андреучи, Джандоменико Басо и Лука Росети.

Особено интересно ще е участието на Макс Папис. Бившият състезател от Формула 1, който печели единствената си точка в Гран при точно на Монца през 1995 г., се подвизава отвъд Океана в сериите НАСКАР за пикапи. Той ще е с Тойота Камри – съвсем ново попълнение сред автомобилите на шоуто.