Начало Moto News Морбидели начело в третата тренировка на Моторланд Арагон

Морбидели начело в третата тренировка на Моторланд Арагон

166
0
Морбидели Ямаха
Франко Морбидели, снимка Ямаха SRT
Пилотът на Ямаха SRT Франко Морбидели бе най-бърз в третата свободна тренировка за Гран при на Теруел в MotoGP. Италианецът изпревари с 59 хилядни лидера от петъчния ден Такааки Накагами. Трети на 68 хилядни от Морбидели остана неговия съотборник Фабио Куартараро.

Битката за първото място в тази сесия бе между Такааки Накагами и състезателите на Ямаха SRT Фабио Куартараро и Франко Морбидели. В началната фаза лидер бе Накагами, но Куартараро успя да подобри неговото време. С напредването на тренировката японецът отново бе по-бърз от Фабио и си върна първата позиция.

В последните минути от третата свободна тренировка всички пилоти бяха на пистата в опит да подобрят своите най-бързи обиколки. Довициозо успя да се изкачи до шестото място и изглеждаше, че ще се класира в Q2.

За съжаление времето на Дови бе подобрено от много състезатели и пилота на Дукати остана едва на 14-та позиция. В последните секунди на сесията Франко Морбидели направи феноменална обиколка и зае първото място. Втори и трети бяха Накагами и Куартараро. На втора редица завършиха Маверик Винялес (Ямаха), Алекс Маркес (Репсол Хонда) и Икер Лекуона с KTM Tech 3. Директно в Q2 се класират още Алекс Ринс (Сузуки), съотборника на Лекуона Мигел Оливейра, Кал Кръчлоу (LCR Хонда) и Жоан Мир със Сузуки. Разликите в тази сесия бяха много малки и всички състезатели се събраха в рамките на секунда и една десета.