Начало Moto News Moto Morini Calibro – италиански къстъм отвъд правилата

Moto Morini Calibro – италиански къстъм отвъд правилата

261
0

Новият Calibro обещава да позиционира марката Moto Morini в сегмента на къстъм мотоциклетите със среден обем на двигателя.

С „мускулестата“ си рамка и съвременния си дързък стил Calibro ще се хареса на онези, които искат да бъдат различни. Със своя дизайн, динамика, спортно управление и ергономична ниска седалката мотоциклетът носи ново и свежо наслаждение на ездача.

„От жаждата за приключения до търсенето на елегантност, от желанието да се разбунтуваш срещу традициите до копнежа да яхнеш новия Calibro – всичко това е равносилно да се отдадеш на страстта си“, твърдят неговите създатели. Името на модела ни напомняло за инструмент за измерване – точен и прецизен, какъвто е самият мотоциклет.

С Calibro ще оставите инстиктите си да ви водят, без да се влияете от стериотипи, модни прищявки и чуждо мнение. Той е иновативен къстъм отвъд правилата, истински химн на свободата, носещ подписа на Moto Morini.

„Комбинацията от стил и елегантни технологии превръща мотоциклета в истинска икона. Сякаш Calibro има две души. Едната иска да разчупи стереотипа, а другата – да бъде всекидневен спътник на мотоциклетиста. Идеален е за купувачите, които едновременно търсят предизвикателства, но искат да използват машините си за къси и простички пътувания.“

Алберто Морини, изпълнителен директор на Moto Morini: Лансирането на Calibro на пазара е възможност отново да се обвържем с почитателите на къстъм сегмента. Вдъхновихме се от американските магистрали, но създадохме продукт с уникални италиански черти. Възнамеряваме да завоюваме пазарен дял чрез качествата, които ни отличават от останалите – уникален дизайн, надеждност и балнас между мотоциклетната страст и механиката.

Calibro в две версии

Разработен и проектиран от дизайнерския център на компанията в Триволцио, Calibro ще е наличен в две версии – Cruiser и Bagger. Последният ще има 19-литрови странични куфари, включени в стандартното оборудване. Здравият метален резервоар е с 15-литров обем, всички предни светлини са LED, издържани в типичния за Moto Morini стил. 700-кубиковият 4-тактов 2-цилиндров двигател е преработен, за да дава най-доброто от себе си още в ниския и средния диапазон на оборотите. Той осигурява плавна езда, лесна поддръжка и акустичен комфорт. Спирачната система е с 320-милиметрови предни дискове и 255-милиметрови задни. Bosch ABS се грижи за безопасността и стабилността.

Шасито носи подписа на Moto Morini – прецизност и отлична управляемост. Двигателят е защитен от двойна стоманена рамка. Летите джанти са с алуминиева безтръбна система и са с размери 18” за предната и 16” за задната. Двата амортисьора отзад ни връщат към добрата стара класика. Височината на седалката е 725 мм. Декорирана е с контрастен шев, който ѝ придава шикозен вид. Дигиталният дисплей е интегриран в аналоговия инструментален панел и показва основната информация, необходима за ездача. Разполага и с USB порт за свързване с електронно устройство. Calibro Cruiser е наличен в 2 цвята – червен (Fire Red Grey) и сив (Shark Grey), а версията Bagger – в черно (Quartz Black). Предвиден е и вариант с понижена до 35 кВт мощност, идеална за притежателите на шофьорска книжка категория A2.

Технически характеристики

Основни:
Дължина x широчина x височина, мм: 2220 x 860 x 1190
Колесна база, мм: 1490
Маса незареден, кг: 200
Височина на седалката, мм: 725
Вместимост на резервоара, л: прибл. 15
Клиренс, мм: 140

Шаси:
Рамка: двойна стоманена
Задна вилка: стоманена

Спирачна система:
Предна спирачка: единичен диск, 320 мм, 2-бутални плаващи спирачни апарати
Задна спирачка: единичен диск, 255 мм, 1-бутални плаващи спирачни апарати
ABS: Bosch ABS 10Mb

Окачване:
Предно: традиционна вилка, 41 мм, ход 120 мм
Задно: два амортисьора, ход 100 мм, регулируем за презареждане на пружината

Джанти:
Лети джанти, алуминиева безтръбна система

Гуми:
Предна гума: 130/70-18 или 130/70-R18
Задна гума: 180/65-16 или 180/70-R16

Двигател:
Тип двигател: 2-цилиндров, редови, 4-тактов, DOHC 8 клапана
Работен обем, куб. см: 693
Диаметър и ход: 83×64
Степен на сгъстяване: 11,6:1
Макс. въртящ момент: 68 Нм /6500 об./мин
Макс. мощност: 50,8 кВт/69 к.с./8500 об./мин
Впръскване: Bosch EFI
Охлаждане: течно
Стандарт на вредните емисии: Euro5
Макс. скорост, км/ч: 175

Цветове:
Cruiser: червен Fire Red и сив Shark Grey
Bagger: черен Quartz Black