Начало Moto News MotoGP: Антонио Хименес за потенциала на Баутиста да печели

MotoGP: Антонио Хименес за потенциала на Баутиста да печели

34
0

Пилотът на Фаусто Грезини – Алваро Баутиста и неговият шеф на екипа Антонио Хименес си тръгнаха от Катар без точки. Двамата обаче са изпълнени с оптимизъм за следващия старт в Остин, след като испанеца направи 20 отлични обиколки в първия кръг. 

Баутиста бе много бърз през целия състезателен уикенд  на Лосаил и се квалифицира на впечатляващата втора позиция със своя мотоциклет с опция Factory от сателитния тим на  Honda. Той може би щеше да се класира в топ 3, ако не бе загубил контрол на завой 2 в 21-ата предпоследна обиколка.

Добре съм, нямам травми – каза Баутиста след състезанието. – Катастрофата бе странна, защото влязох съвсем нормално в завоя, използвах спирачките както в предишните обиколки, но внезапно загубих контрол над предното колело. Всъщност имах много, много проблеми със спирачките по време на състезанието. Те бяха много небалансирани. Не знам дали спирачките са причината за катастрофата , но така или иначе, това състезание беше голямо разочарование за мен.

Резултатът от надпреварата може да не е добър, но Баутиста бе особено доволен, че беше сред пилоти като Марк Маркес, Валентино Роси, Дани Педроса и Стефан Брадъл в голяма част от състезанието. Шефът на екипа му Антонио Хименес твърди, че особено ефективното планиране преди началото на сезона е от ключово значение за силния старт.

В тази първа Гран При за годината ние можахме да се възползваме от най-добрите неща, които постигнахме по време на зимните тестове, а в същото време и подобряване на някои аспекти от настройките на мотора  – обяснява Хименес, като изтъкна, че най-добрия резултат във висшия клас на Баутиста в първото състезание за сезона е 6-ото място през миналата година в Катар.

Още от първата свободна тренировка стана ясно, че Алваро е много бърз. Той изпусна първата позиция, като бе изпреварен с няколко хилядни от Маркес. На състезанието, въпреки загубата на няколко позиции, успя да мине напред. Очевидно той и екипа са постигнали много с новите гуми Bridgestone.

Хименес продължава да говори за силните страни на машината  RC213V на Баутиста: Имаме добри резултати от електрониката, от мощността и от спирането с двигателя , но най-голямата стъпка напред бе направена в областта на окачването. Това е нашата трета година с Showa и сега жънем плодовете на отлично свършената работа през първите два сезона заедно. В сравнение с края на 2013 г., направихме още една стъпка напред с въвеждането на нов заден амортисьор в последния тест на Сепанг. По време на състезанието в Катар имахме само малък проблем със спирачките, който никога не се бе появявал. Така че ще поработим заедно с Nissin да оправим проблема. Нямахме проблеми с консумацията на гориво и управлявахме добре разхода на тези 20 литра, като с мениджмънта на двигателя ограничихме приплъзването на задното колело. За съжаление не завършихме състезанието, но две обиколки преди края ситуацията бе под контрол. Доволни сме от показаните добри резултати на писта, която е  традиционно трудна за нас.