Начало Moto News МотоGP: Брадл: Това бе една от най-добрите обиколки, които някога съм правил

МотоGP: Брадл: Това бе една от най-добрите обиколки, които някога съм правил

42
0
Щефан Брадл

Щефан Брадл бе наистина щастлив от полпозишъна си за надпреварата на пистата Лагуна Сека в САЩ, част от календара на МотоGP.

Преди този успех той спечели за първи път позиция на челната редица само преди два старта, класирайки се трети в квалификацията на Ассен.

Със сигурност е прекрасно да си на полпозишън. Това бе е една от най-добрите обиколки, които някога съм правил. Вложих много усилия в квалификацията, тъй като знаех, че ще е трудно. Оказах се на чиста писта при второто излизане и просто се хвърлих с главата напред. Бях наистина доволен – особено от последния сектор, където мисля, че бях определено много бърз. Битката в надпреварата със сигурност ще е различна, но ние сме наясно, че разполагаме с достатъчно скорост и ще продължим да натискаме – коментира шампионът в Мото2 за 2011 г.

На Лагуна Сека на първа редица до Бардл ще застанат още две Хонди – на Марк Маркес и Алваро Баутиста.

При първото излизане бях може би по-бърз, но след това натиснах повече и изтървах нещата – обясни Маркес, който изостана от Щефан само със 17 хилядни от секундата. – След пък вероятно се разбързах прекалено рано. Опитах да натисна още в първия тур, тъй като чувствах, че сцеплението не е особено добро. В Q2 изпуснах предницата в момента, в който докоснах газта. Доволен съм обаче, че ритъмът ни бе добър. Чувствам се чудесно на мотора, всичко работи добре. Наистина смятам, че можем да постигнем добър резултат в състезанието.

Маркес е начело във временното генерално класиране на шампионата след последната надпревара (на Заксенринг). Той е само на две точки пред съотборника си в Хонда Дани Педроса и на 11 пред Хорхе Лоренцо (Ямаха). Разликите са толкова малки, че и Педроса, и Лоренцо – контузени след сериозни катастрофи в предишни стартове – са твърдо решени да се състезават. Те получиха разрешение от лекарите на трасето, а Хорхе заяви по-рано, че целта всъщност ще е да финишира и да загуби колкото се може по-малко точки.

Марк пък е с особено силно представяне в дебютния си сезон в МотоGP. Той финишира на подиума в 7 от първите 8 състезания и има вече две победи – в Остин и на Заксенринг.

За разлика от Маркес Алваро Баутиста бе малко изненадан от резултата си.

Не знам точно какво стана, тъй като не сме променяли кой знае какво в сравнение с предишния старт. След катастрофата в Барселона внимавам и вървя стъпка по стъпка, не искам да предобря нещата. На Заксенринг се справихме, а тук още от първата тренировка се чувствам комфортно. Особено съм щастлив заради факта, че миналия сезон вървяхме ужасно на тази писта. Сега все едно съм на друго трасе. Ще се постарая да потегля добре, ще внимавам в първия тур. Гумите трябва да загреят и след това да намериш добър ритъм – заяви Баутиста.