Начало Moto News MotoGP: Дани Педроса с първа позиция на Сепанг

MotoGP: Дани Педроса с първа позиция на Сепанг

47
0
Honda,Педроса

Дани Педроса от екипа на Repsol Honda ще стартира от първа позиция в Гран При на Малайзия на пистата Сепанг. Той изпревари само с 0,029 сек. съотборника си и световен шампион Кейси Стонър. Първата стартова редица допълни третият пилот на тима Андреа Довициозо, който изостана на 0,204 сек.
Времето си от 2:01,462 мин. Дани постигна, след като имаше инцидент в началото на сесията. Това е втората полпозишън за испанеца през този сезон. Освен на квалификацията, Дани доминираше и в трите тренировъчни сесии преди това и даде сериозна заявка за победата в утрешното състезание.
Колин Едуардс от екипа на Monster Yamaha Tech 3 постигна отличното четвърто място, като изостана на 0.548 сек. След него се класира пилотът на Gresini Honda Марко Симончели. Втора редица бе допълнена от Ники Хейдън, който бе най-бързият пилот на Ducati на 0.710 сек.
Начело на трета редица – 7-и, е съотборникът на Симончели – Хироши Аояма, следван от Алваро Баутиста (Rizla Suzuki) и Валентино Роси. Доктора катастрофира в последната част на квалификацията, но се върна на пистата и постигна време, което бе с 0.933 сек. от Педроса. В сравнение с петъчното изоставане на Роси от 2.427 сек., това е сериозен прогрес.
Кал Кръчлоу ще стартира в първата си Гран При на Малайзия от 10-а позиция, а след него са двамата пилоти на Pramac Ducati Ранди де Пюние и Лорис Капироси.