Начало Moto News МотоGP: Хонда няма да позволят Маркес да прибърза с връщането на писта

МотоGP: Хонда няма да позволят Маркес да прибърза с връщането на писта

38
0
Марк Маркес

Хонда няма да позволяват Марк Маркес да прибърза с връщането си на писта, след като световният шампион в МотоGP за 2013 г. счупи крак по време на тренировка.

Пилотът бе прегледан веднага след инцидента и бе установено, че няма нужда от операция. Испанецът пропуска втория тест на малайзийската писта Сепанг, който започва днес, но би трябвало да е напълно възстановен за първата надпревара за сезона в Катар. Въпросът бе дали Маркес ще е достатъчно добре, за да кара в частните тренировки на Хонда, които са планирани за другата седмица – от 3 до 5 март на Филип Айланд.

Шефът на екипа Ливио Супо остана спокоен въпреки инцидента. Той обясни, че изключителното темпо на Марк от първите изпитания на Сепанг, където 20-годишният състезател бе най-бърз и през трите дни на сесията, им е дало достатъчно увереност в скоростта преди първия старт. Освен това няма планирани големи промени за RC213V.

Марк прави рехабилитация. Има насрочен преглед (за днес сутринта), след който ще опитаме да установим какво правим за тренировките си в Австралия. Така или иначе трябва да транспортираме мотора, така че имаме на разположение още три дни, за да стигнем до решение. От една страна би било добре той да покара още преди началото на сезона, но от друга съм вече напълно уверен в темпото му след видяното на Сепанг 1 – там той бе невероятно бърз – обясни Супо пред motogp.com.

Той допълни, че здравето на пилота има приоритет в случая. Липсата на драми с техниката допълнително улеснява отбора.