Начало Moto News MotoGP: Кал Кръчлоу с Honda най-бърз на тренировките на Силвърстоун

MotoGP: Кал Кръчлоу с Honda най-бърз на тренировките на Силвърстоун

56
0

Кал Кръчлоу от екипа на LCR Honda бе най-бърз в първия ден на пистата Силвърстоун за Гран при на Великобритания. Той изпревари с две десети пилотите на Movistar Yamaha MotoGP  – деветкратният световен шампион Валентино Роси и съотборникът му и победител от миналата година Маверик Винялес.

Четвърти в комбинираните времена от първата и втората тренировки бе Алеиш Еспаргаро (Aprilia Racing Team Gresini), който се нареди пред сегашния шампион Марк Маркес (Repsol Honda Team). Маркес направи две катастрофи следобед, но бе без контузии и се върна на пистата. Хорхе Лоренсо (Ducati Team) бе най-бързият пилот с мотоциклет от Борго Панигале. Той е пилотът с най-много победи във висшия клас на тази писта и стана 6-и. Той се върна в пита в края на FP2 с малко помощ от Брадли Смит (Red Bull KTM Factory Racing).

FP2 също бе отбелязана с нова процедура влизане на байковете в края на сесията, като тимовете дават нов сигнал на пилотите си, чрез специален човек с лолипоп, което се прав от съображения за сигурност. Комисията по сигурност ще дискутира процеса.

Пилотът на Red Bull KTM Factory Racing Пол Еспаргаро се представи като рокзвезда на тренировката като по време на FP2 дълго време беше 3-и, преди да завърши деня на 7-о място. Той изпревари новакът Йохан Зарко (Monster Yamaha Tech 3), който стана 8-и. След него бе Андреа Довициозо (Ducati Team), който остана само на осем хилядни или на 0.008 сек. от французина, а топ 10 допълни Скот Рединг (Octo Pramac Racing).

Двамата от Suzuki Ecstar Андреа Яноне и Алекс Ринс са респективно 11-и и 12-и, на трасето, на което мотоциклетът GSX-RR. На следващите места се наредиха Алваро Баутиста и съотборникът му от Pull&Bear Aspar Карел Абрахам, а 15-и бе Лорис Баз (Reale Avintia Racing). Две големи имена останаха назад в класирането – Дани Педроса (Repsol Honda) – 17-и и Йонас Фолгер (Monster Yamaha Tech 3) – 19-и.