Начало Moto News МотоGP: Кръчлоу: Доволен съм, че подсигурих бъдещето си, но решението не бе...

МотоGP: Кръчлоу: Доволен съм, че подсигурих бъдещето си, но решението не бе леко

54
0
Кал Кръчлоу

Кал Кръчлоу е доволен, че осигури бъдещето си в МотоGP, въпреки че раздялата с Тех 3 Ямаха не е лека за него.

От дебюта си в шампионат през 2011 г. пилотът винаги се е състезавал с френския екип. През лятната пауза обаче бе съобщено, че от догодина англичанинът вече ще кара за Дукати.

След Лагуна решихме да останем в Америка и да си вземем почивка, но не се получи точно така. Първата седмица се оказа доста напрегната, след като стана ясно, че ще карам за Дукати през следващия сезон. Наистина съм доволен, чудесно е, че приключихме сделката, тъй като сега мога да се съсредоточа върху останалата част от състезателната година. Да, всичко си има предимства и недостатъци. Най-трудното нещо бе телефонното обаждане до Ерве (Поншарал, тейм мениджърът на Монстър Ямаха Тех3 – б.р.). Решението не бе леко, но съм доволен, че подсигурих бъдещето си. Сега ще се концентрирам върху това да се състезавам за Тех3 – обясни Кръчлоу на Индианаполис.

В Дукати той ще се събере отново с Андреа Довициозо, с когото бяха съотборници през 2012 г. Според Кал има много неща за подобрение в новия му екип:

– Силната страна е, че моторът е бърз. За останалото не мога да кажа нищо. Твърде рано е да правя коментари. Понастоящем не съм наясно дали пасва на моя стил. Не бих говорил и за момчетата, които са карали машината – не ми е работа да го правя. Както вече казах, Ямаха и отборът, където съм сега, са страхотни. Не бе никак лесно да реша да си тръгна, но смятам, че предложеният ми нов договор бе значително по-добър от настоящия ми контракт. Говорих с доста хора около мен, както и с Ерве. Просто е трудно да напусна отбора.