Начало Moto News MotoGP: Лоренсо по-бърз от конкуренцията с повече от секунда на Сепанг

MotoGP: Лоренсо по-бърз от конкуренцията с повече от секунда на Сепанг

27
0

Световният шампион в MotoGP Хорхе Лоренсо бе най-бърз в последния ден от първите официални тестове на пистата Сепанг. Той изпревари съотборника си от Movistar Yamaha MotoGP Валентино Роси с близо една секунда, а останалите с повече от една.

Лоренсо бе единственият пилот, който успя да слезе под 2 минути за обиколка на Сепанг. Испанецът постигна 1:59.580 две обиколки преди да приключи сесията си и стана най-бързия пилот на тридневните тестове. Хорхе бе с 0,976 сек. по-бърз от Роси. Втори за трите дни тестове обаче остана Данило Петручи от Pramac Ducati, който вчера даде най-добро време – 2:00,095 с меките гуми, преди да катастрофира Лорис Баз и Michelin да ги извади от употреба.

Трети днес остана пилотът на Repsol Honda Марк Маркес – на 1,303 сек. Четвърти също е пилот на Honda, но от сателитния тим LCR – Кал Кръчлоу, който остана на 1,412 сек.

Голямата сензация обаче проднесе завърналия се на трасето двукратен световен шампион Кейси Стонър, който за първи път вчера кара заедно с титулярите в MotoGP след 2012 г. Днес той даде 5-о време и бе най-бърз от пилотите на Ducati. Нещо повече – австралиецът показа типичната си висока скорост на правите и още на 4-ата си обиколка излезе на второ място. Петото си време – 2:01,070 Стонър даде в 30-ата ис последна обиколка и накара и заводските, и сателитните пилоти на Ducati доста да се замислят.

Сесията на Сепанг беше прекъсната около 14 ч. местно време заради дъжд, но към 16 слънцето отново изгря. Точно тогава повечето пилоти направиха и бързите си обиколки. Като например съотборникът на Маркес – Дани Педроса, който стана 6-и на 1,581 сек. от лидера. Седми остана най-бързия от втория ден Данило Петручи – на 1,637 сек., а след него бе заводският пилот на Ducati – Андреа Яноне, останал на 1,643 сек.

Следващите официални тестове са на пистата Филип Айлънд в Австралия от 17 до 19 февруари.