Начало Moto News MotoGP: Маркес на първа позиция в Бърно след битка с Роси

MotoGP: Маркес на първа позиция в Бърно след битка с Роси

77
0

Световният шампион Марк Маркес от екипа на Repsol Honda започна отлично втората половина на сезона. Той ще стартира от първа позиция в утрешната Гран пир на Чехия на пистата в Бърно. Той спечели битката си с един от четиримата кандидати за титлата – Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP), като двамата ги разделиха само 0,092 сек. Трети остана съотборникът на Маркес – Дани Педроса, който бе начело в първата част на сесията, но после бе изместен на 3-о място, но 0,138 сек.

Борбата на за първа позиция наистина бе сериозна. Маркес и миналата година стартира първи на Бърно, но завърши 3-и. Сега ще стартира за 69-и път от полозишън и за 41 във висшия клас. Сега Маркес постигна 1:54,981. Дани Педроса пък остана само на 0,046 сек. от Валентино Роси. Битката на Маркес с Роси бе и в тренировките, особено в четвъртата, където Маркес, Йонас Фолгер (Monster Yamaha Tech 3) и Доктора са събраха в 0,018 сек. Само 0,009 сек. разделиха Маркес и Фолгер. Роси пък остана също на 9 хилядни от Фолгер.

Най-бързият от първия ден – Андреа Довициозо с Ducati, постигна добър резултат на квалификацията, като даде 4-о време и ще бъде начело на втора редица. До него ще застане Кал Кръчлоу (LCR Honda) и вторият пилот на Ducati, който първи направи най-бързата обиколка и оглави класирането. 

Маверик Винялес (Movistar Yamaha MotoGP) зае 7-о място и ще се стреми да направи колкото се може по-добър старт, тъй като е един от ключовите играчи в битката за титлата. Данило Петручи (Octo Pramac Racing) и Алваро Баутиста (Pull&Bear Aspar Team) направиха много бързи обиколки в Q2, след което влязоха в Q1, като и двамата заеха съответно 8-о и 9-о място. Топ 10 оформи френският новак Йохан Зарко (Monster Yamaha Tech 3). Алеиш Еспаргаро (Aprilia Racing Team Gresini) направи катастрофа в края на Q2, но стана 11-и пред Лорис Баз (Reale Avintia Racing), който стана 12-и във FP3 и се класира директно за Q2.