Начало Moto News МотоGP: Марк Маркес най-бърз в петъчните тренировки на Арагон

МотоGP: Марк Маркес най-бърз в петъчните тренировки на Арагон

35
0
Марк Маркес

Марк Маркес (Хонда) бе най-бърз в петъчните тренировки на пистата Арагон преди поредния кръг от шампионата на МотоGP. В първата сесия Хорхе Лоренцо бе начело на класирането, като изпревари само с 8 хилядни от секундата Маркес.

Пилотът на Ямаха даде най-доброто време за сесията в последните секунди на времето. До този момент съперниците от Хонда оглавяваха подреждането, докато Хорхе натрупа темпо. Той пръв слезе под 1:49 мин за обиколка и доста време бе с половин секунда по-бърз от останалите. Маркес го доближи и прескочи, записвайки 1:49.761 мин, като изглеждаше, че едва ли някой ще успее да подобри това постижение преди Лоренцо да свали до 1:49.753. Педроса остана трети, на 0,195 сек от Лоренцо.

В следобедната тренировка Маркес се върна на върха с 1:48.987 мин. Хонда доминираха в тази сесия и пилоти с такива мотори заеха първите три места – Щефан Брадл (LCR Хонда) бе на 0,132 сек от Марк, а Педроса – на 0,267 сек от съотборника си. Лоренцо даде време с 0,418 сек по-слабо от това на съперника си.

Местата от пето до десето бяха заети от Алваро Баутиста (Грезини Хонда), Кал Кръчлоу (Тех 3 Ямаха), Валентино Роси (Ямаха), Андреа Довициозо (Дукати), Алекс Еспаргаро (Аспар Априля) и Ники Хейдън (Дукати).

След сесиите шефът на Ямаха Вилко Зееленберг отбеляза, че вероятно ще се наложи Лоренцо да поеме рискове, ако иска да победи Маркес:

Трябва да рискуваме всичко, за да намалим разликата, тъй като няма какво да губим. Маркес обаче може да загуби шампионата. В един момент в съзнанието му ще се залости мисълта, че кара за титлата и ако всичко върви плавно, лесно ще я спечели. Но ако го притиснем, ще му е по-трудно и точно това се опитваме да направим. Марк е силен в битките, тъй като умее да контролира прекрасно мотора.