Начало Moto News MotoGP: Намаляват заплатата на Педроса

MotoGP: Намаляват заплатата на Педроса

91
0
Дани Педроса

Според информация от испанските медии, Дани Педроса ще остане и през следващия сезон пилот на Repsol Honda. Той ще подпише договор с отбора, но при други условия, а едно от тях е, че заплатата му ще бъде намалена три пъти в сравнение с действащия сега договор.
Мениджърът на испанеца смята подобни условия за позорни след толкова години лоялност към HRC от страна на Педроса. Това може да даде коз в ръцете на шефовете на Honda Racing Company да търсят допълнителни финансови възможности и по-добро решение за замяна на напускащия в края на шампионата австралиец Кейси Стонър. Основен кандидат за мястото му е пилотът от Moto2 – испанецът Марк Маркес, но от Honda имат варианти и за по-авторитетни играчи от кралския клас – Щефан Бардъл, Алваро Баутиста и дори Кал Кръчлоу.
Педроса кара за тима от 7 години, но в последните две бе принуден да отстъпи статуса на първи пилот в екипа на Кейси Стонър. Шефовете обаче отчитат и факта, че в последно време Дани кара добре, но рядко побеждава. Последният път Дани спечели в Мотеги миналата година.