Начало Moto News MotoGP: Първа позиция на Педроса с рекорд на Каталуня

MotoGP: Първа позиция на Педроса с рекорд на Каталуня

39
0

Пилотът на Repsol Honda Дани Педроса ще стартира от първа позиция след една невероятна квалификация за Гран При на Каталуня утре. Той зае полпозишън, а до него на първа редица са Кал Кръчлоу и Хорхе Лоренсо.

За Педроса това е състезателен уикенд номер 200 в Гран При, а неговото време за първа позиция е 1:40.893 – най-бързата обиколка досега на Каталуня, със средна скорост 168,6 км/ч. Рекордната обиколка на Дани е направо невероятна, а максималната скорост, която разви е 339,3 км/ч. Другите двама пилоти на първа редица са с машини Yamaha – Кръчлоу и Лоренсо изостават от Педроса с повече от половин секунда, съответно с 0.608 и 0.673 сек. Лоренсо имаше проблем със съединителя, но въпреки това достигна до първа редица.

На втора редица са Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini), Ники Хейдън (Ducati) и Марк Маркес, вторият пилот на Repsol Honda, също се надяват на подиум, тъй като се квалифицираха на по-.малко от секунда след пилота на първа позиция.

На трета редица е другият пилот на Yamaha Factory Racing – Валентино Роси, който бе най-бърз на петъчните тренировки, а до него са Андреа Яноне (Energy T.I. Pramac Racing) и Андреа Довициозо от заводския тим на Ducati. Яноне зае 8-ото място, след като за него заявка още на първата квалификационна сесия даде Брадли Смит от Monster Yamaha Tech 3, но сега зае 11-а позиция, като е притиснат в сандвича на 10-ия – Щефан Брадъл (LCR Honda) и 12-ия Алекс Еспаргаро (Power Electronics Aspar), който е единственият CRT пилот, влязъл в Q2.