Начало Moto News МотоGP: Първите 6 старта през 2014 г. ще са решаващи за кариерата...

МотоGP: Първите 6 старта през 2014 г. ще са решаващи за кариерата на Роси

35
0
Валентино Роси,Хорхе Лоренцо

Първите шест старта от сезон 2014 г. ще са решаващи за кариерата на Валентино Роси, заяви самият пилот.

Живата легенда на мотоциклетните спортове, който има седем титли в най-високия клас надпревари, взе 80-та, рекордна победа тази година, след като се завърна в Ямаха. Той обаче изостана като темпо от тримата пилоти в челото – съперниците от Хонда Марк Маркес и Дани Педроса и съотборника му Хорхе Лоренцо.

Ако искам да продължавам да се състезавам, трябва да съм в челото през 2014-та, по-близо до първите трима. Тестовете и първите шест надпревари, тоест периодът от февруари до юни, ще е жизненоважен за решението ми дали да продължа или да спра да се състезавам в МотоGP. Бих искал да карам още няколко години, но само ако съм конкурентоспособен – заяви Роси в интервю за Italy 1.

Той направи първата голяма промяна в търсене на по-добро представяне – освободи дългогодишния шеф на екипа си Джеръми Бърджес. Механикът обясни, че разбира защо Валентино го е направил, но допълни, че според него 34-годишният пилот просто се опитва да надскочи границата на възможностите си.

Роси взе последната си титла през 2009 г., през 2010-та счупи крак, а за 2011-та отиде в Дукати. Двете години в италианския екип бяха особено неуспешни и той записа само спорадични подиуми. Едва при връщането си в Ямаха взе отново победа.