Начало Moto News МотоGP: Педроса и Лоренцо: Не сме тренирали нормално, така че подиумът е...

МотоGP: Педроса и Лоренцо: Не сме тренирали нормално, така че подиумът е страхотен резултат

76
0
Дани Педроса

Дани Педроса (Хонда) и Хорхе Лоренцо (Ямаха) постигнаха страхотен резултат в поредния кръг от МотоGP, като се има предвид, че и двамата още се борят с контузиите си.

Те се качиха на подиума заедно с победителя Марк Маркес, но за тях състезанието бе истинско изпитание.

Беше трудна надпревара, тъй като моторът се движи много на тази писта, и то през цялата състезателна дистанция. С начина ми на каране в момента съм доста статичен (заради контузията) и не бях в състояние да управлявам както трябва пързалянето. Борех се да остана върху машината. В последните обиколки успях да установя ритъм и да стигна до втората позиция. Страхотно е, тъй като това лято само почивах и не бях в състояние да тренирам. Изкарах само малко време на велоаргометъра, но не съм стъпвал във фитнеса. В първите обиколки бях убеден, че мога да се боря, но след това не бях наясно колко ще успея да контролирам мотора. Започнах да изоставам (спрямо Маркес и Лоренцо), въпреки че се стараех да пазя темпото. Чак после натиснах здраво, приближих Хорхе и го задминах – обясни Педроса.

Лоренцо бе доволен, че се върна на почетната стълбичка за първи път от юни насам. Той обаче не скри разочарованието си, че допусна Дани да го изпревари.

Смятам, че изиграхме картите си по възможно най-добрия начин, защото аз наистина не бях съвсем на ниво. Бях бърз след добрия си старт. Даже се изненадах от скоростта и постоянството в обиколките в първата част на състезанието. След това обаче Марк ни доближаваше все повече, гумите започнаха да се износват и стана трудно да поддържам нормално темпо. Сцеплението в задната част изведнъж изчезна – толкова внезапно не се беше случвало досега. Затова не успях да защитя второто място. Накрая мислех само да финиширам, да не катастрофирам и да взема точки. Не се чувствам перфектно, а малко по-уморен от нормално, тъй като не тренирах по обичайния си начин през последните два месеца заради травмите. Все пак състоянието ми е значително по-добро и на Брно и Силвърстоун ще съм наред – коментира Хорхе.

Той е на 35 точки зад Маркес в генералното подреждане и от тази гледна точка сподели, че сега е нужно нещо – може би еволюция на мотора, за да остане конкурентоспособен:

– Вече става трудно да се борим с тях (Хонда – б.р.). Що се отнася до безстепенната скоростна кутия, то разликата в точките няма да повлияе на решението кога и къде да бъде използвана. Но се надявам да съм с нея в Брно.