Начало Moto News MotoGP: Педроса най-бърз на първите тестове на Сепанг

MotoGP: Педроса най-бърз на първите тестове на Сепанг

24
0

В първия ден от тестовете на MotoGP на пистата Сепанг в Малайзия първите 7 пилоти се събраха в 8 десети от секундата, а в топ 3 влязоха Дани Педроса, Хорхе Лоренсо и Марк Маркес. Те се събраха в 4 десети.

Тимовете излязоха на пистата с новите си или подобрени мотоциклети, макар че от време на време препръскваше лек дъжд. Пилотът на Repsol Honda Педроса с новата версия RC213V бе най-бърз с време 2:01,157. Лоренсо от екипа на Yamaha Factory Racing, който държи рекорда на пистата от 2012 г. с време 2:00,334, натисна своята нова Yamaha с различно шаси и подобрен двигател и изостана само на 0,008 сек. от своя сънародник. Новата машина показа отлично ускорение на излизането от завоите.

Yamaha и феновете видяха първото качване на Валентино Роси на японската машина, но бяха разочаровани, тъй като той бе 4-и, на повече от 4 десети от Педроса. Затова пък новия съотборник на Дани – Марк Маркес изостана само на 0.036 сек. от Лоренсо и зае трето място. Така още в първите тестове той загатна, че ще е един от фаворитите този сезон.

Пилотът на LCR Honda MotoGP Щефан Брадъл, който кара същата спецификация RC213V на HRC, както и във Валенсия миналата година, даде 5-о време, само на 2 десети от Роси. Той работеше върху тракшън контрола, окачването и спирачната система. Зад него бе пилотът на Monster Yamaha Tech 3 Кал Кръчлоу, който караше новия байк на Yamaha. На следващото място се класира Алваро Баутиста от Go & Fun Honda Gresini, който правеше настройки на новото си окачване Showa и завърши на 0.824 сек от Дани.

Тестовият пилот на Yamaha Кацуюки Накасуга и тестера на HRC Косуке Акиоши имаха добър ден и влязоха в топ 10, пред пилота на Ducati Team Ники Хейдън, който твърди че за отбора започва нова ера, но стана 10-и, на повече от 2 сек. от Педроса, но бе пред другия тестов пилот на Yamaha Ватару Йошикава.

Новакът в Tech 3 Брадли Смит завърши деня на 12-о място, на 2,3 сек. от Дани и пред новият пилот на Ducati Андреа Довициозо. На следващите места бяха Алекс Еспаргаро (Power Electronics Aspar), Ранди де Пюние  и Андреа Яноне от Pramac Team, който постигна прогрес със своя Desmosedici  до 16-о място, пред своя съотборник Бен Спийс, който пропусна няколко часа сутринта да покара новият Ducati, защото получи силна болка в рамото.