Начало Moto News МотоGP: Педроса няма да моли Стонър да му помага в последните стартове

МотоGP: Педроса няма да моли Стонър да му помага в последните стартове

32
0
Дани Педроса

Дани Педроса няма да моли съотборника си в Хонда Кейси Стонър да му помага в битката за титлата в тазгодишния шампионат на МотоGP. Испанецът спечели последния старт на Арагон в родината си, а до края на сезона има само 4 кръга. Пилотът на Хонда е на 33 точки зад Хорхе Лоренцо (Ямаха).

Педроса има 4 победи тази година, колкото записа и Стонър преди да се окаже сериозно контузен след падане в квалификацията на Индианаполис. Кейси кара на състезанието в Щатите, но след това претърпя операция и пропусна няколко старта. Това извади австралиеца от битката за короната в последния му сезон (той обяви, че се оттегля в края на годината), но въпреки това Дани не възнамерява да търси помощ от него.

Печелиш шампионата, защото си бил по-добър като цяло от всички останали. А не защото си получил помощ – коментира Педроса. – Виждали сме случаи, при които състезател има нужда от няколко точки и съекипникът му го пуска да го изпревари. Но Кейси е победител и не бих го молил да прави такива неща. Ние сме съотборници, но и двамата преследваме успех в надпреварите. Според мен той би искал да завърши с победи кариерата си.

Испанецът обясни, че подходът му за последните стартове от шампионата е да разглежда всяко състезание само за себе си:

– Просто ще се постарая да съм възможно най-добър във всяка една състезателна неделя. И няма да мисля какво прави Лоренцо.

Дани изключи също така тактическо каране, като бе категоричен, че нещата, които могат да се правят в 125 куб. см или Мото3 не са възможни в МотоGP.

Лоренцо пък смята от своя страна, че връщането на Стонър на писта ще го затрудни в борбата за титлата.

Кейси определено ще ми направи труден живота. Една малка грешка и може да загубя предимството си – каза той.