Начало Moto News MotoGP: Победа за Лоренсо, драма за Педроса в Мизано

MotoGP: Победа за Лоренсо, драма за Педроса в Мизано

48
0
Валентино Роси

Пилотът на Yamaha Хорхе Лоренсо спечели Гран При на Сан Марино след серия от инциденти, в които участваше и основният му конкурент за титлата Дани Педроса с Honda. Лоренсо постигна категоричен успех, а на подиума му асистираха Валентино Роси с Ducati и Алваро Баутиста с Honda.

Стартът бе с проблеми заради Карел Абрахам от екипа на Cardion AB Racing Ducati. Това стана малко преди да загаснат червените светлини и няколко пилоти напуснаха местата си от старта. Състезанието беше съкратено на 27 обиколки, заради допълнителната, която бе направена. Дани Педроса обаче трябваше да стартира последен, защото неговият екип се забави да махне чохала за загряване на предната му гума и той потегли зад автомобила за сигурност. При новия старт Педроса направи страхотен старт и се изстреля напред само за няколко завоя, но във върха на един ляв, Хектор Барбера докосна задното колело на мотоциклета му и Педроса направи атрактивен хайсайд. Това е първото незавършено състезание за Дани през този сезон.

В същото време напред се откъсна Лоренсо, който направи отличен старт, следван от Валентино Роси и Щефан Брадъл от екипа на LCR Honda MotoGP. Катастрофите продължиха с тези на Матия Пасини (Speed Master) и Карл Кръчлоу (Monster Yamaha Tech 3). Съотборникът на Кръчлоу – Андреа Довициозо настигна Брадъл, а Алваро Баутиста изпревари Бенс Спийс с Yamaha и стана пети. 12 обиколки преди края Баутиста се залепи зад задното колело на Довициозо, успя да го изпревари и подгони Брадъл. Настигна го две обиколки по-късно и го изпревари, за да стане трети. Зад него Брадъл, Довициозо и Спийс вървяха в пакет, но бяха далеч от третото място.

Три обиколки преди финала Алекс Еспаргаро отпадна с повреда, а Довициозо и Спийс изпревариха Брадъл, като вгорчиха живота му в края на състезанието Лоренсо имаше огромна преднина на финала пред Роси. Това е шеста победа на Лоренсо за сезона, с която той дръпна на Педроса с 38 т. в класирането. Роси пък постигна най-добрия си резултат с Ducati на суха писта. Баутиста спечели първия си подиум в MotoGP, след като бе разгледан фотофинишът и се оказа, че той е с минимална преднина от 3 хилядни пред Довициозо. Пети стана Спийс, пред Брадъл, Ники Хейдън с Ducati и Джонатан Риа с Honda, който стана осми в първото си състезание от Гран При. Топ 10 допълниха Ранди де Пюние и Микеле Пиро.