Начало Moto News МотоGP: Стоунър направи още един тридневен тест с Хонда

МотоGP: Стоунър направи още един тридневен тест с Хонда

47
0
Кейси Стоунър

Кейси Стоунър продължи работата си по мотоциклетите на Хонда за 2013 и 2014 г. Двукратният МотоGP шампион проведе тридневен тест с RC213V на японската писта Суго.

Австралиецът бе доволен от това, че дъждът не попречи на изпитанията за разлика от по-ранните проби на Мотеги. Тогава Стоунър не успя да тества Хонда HPR и вместо него машината бе тествана от Такуми Такахаши.

Бяха чудесни три дни. Натрупахме много време на пистата, като се има предвид колко бързо се мръкваше и ставаше студено. Програмата на теста бе наистина натоварена и бе базирана върху мотора за 2013 г. и нова версия на този за 2014-та. И двете машини имат някои много положителни аспекти, като се постарахме да придобием колкото се може по-добро разбиране за тях. Това бе малко сложна задача, тъй като на Суго нямахме база за сравнение – за първи път бяхме на тази писта. Като цяло обаче тестът бе добър и за първи път – за щастие – непрекъсван от дъжд! – коментира Кейси.

Работата на екипа със Стоунър включва първоначално установяване на базови настройки, след което се изпробват нови компоненти и модификации.

След първото си качване на production мотора на Хонда австралийският пилот сподели, че поведението му е дори по-впечатляващо, отколкото е очаквал:

Усещането при каране наподобява това при RCV, но с малко по-ниска мощност и различно чувство при спиране. Вярвам, че този мотор ще е наистина конкурентоспособен само с няколко модификации.