Начало Top Moto News MotoGP удължи договора си с Мишлен до 2026

MotoGP удължи договора си с Мишлен до 2026

157
0
Мишлен
снимка, Мишлен
Мишлен ще продължи да бъде екслузивен доставчик на гуми в клас MotoGP поне до края на 2026. Френският производител подписа нов тригодишен договор с промоутърите на шампионата Дорна.

Mишлен се завърнаха в световния шампионат по мотоциклетизъм през 2016 след осемгодишна пауза. Французите замениха Бриджстоун като единствен доставчик на гуми в кралския клас. Това изигра ключова роля в изравняването на силите между отборите. Главното свидетелство за това е, че 10 от общо 15 най-малки разлики на финала са се случи от сезон 2018 насам.

Настоящият договор на Мишлен изтичаше в края на 2023, но  френската комания се договори с промоутъра на шампионата за неговото удължаване.

„Много сме горди да обявим, че продължаваме сътрудничеството си с Мишлен до 2026. Те са много важен партньор за MotoGP откакто се завърнаха през 2016. Също така ни помогнаха да създадем една от най-великите ери в историята на шампионата. Радвам се, че ще си партнираме цяло десетилетие и се надявам да надградим постигнатите успехи. Това споразумение е страхотна новина за всички в падока“, заяви изпълнителният директор на Дорна Кармело Еспелета.

„Много сме доволни от резултатите, които постигнахме след завръщането ни в шампионата. Особено се гордеем с технологичния напредък, постигнат с нашите продукти и многото подобрени рекорди на пистите. MotoGP предлага на феновете завладяващ спектакъл, несравним с никой друг в моторния спорт“, заяви изпълнителният директор на Мишлен Флорент Менего.

Също така френският производител ще бъде основен спонсор за едно Гран при през следващите няколки години.