Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Моторът на Алонсо от Спа може да бъде използван отново

Моторът на Алонсо от Спа може да бъде използван отново

44
0
Фернандо Алонсо

Моторът на Фернандо Алонсо от Гран при на Белгия може да бъде използван отново в следващи състезания, но е вероятно испанецът въпреки това да получи наказание в решетката за предстоящото състезание на Монца. Алонсо отпадна в надпреварата на Спа заради проблем с агрегата, но по-късно от Хонда обявиха, че не са открили такъв.

Според информация на motorsport.coм агрегатът е бил върнат в Милтън Кийнс за анализ, но от Хонда не се открили нищо и са го изпратили към Италия за нова употреба. Не се знае обаче дали той ще бъде ползван на Монца, тъй като се предвижваше в колата на Алонсо да бъде внедрена подобрена версия на двигателя за най-бързата писта в календара.

Дали това ще се случи или не, ще бъде решено по-късно днес или утре преди първата свободна тренировка. Ако подобрената версия, която разполага с повече мощност, бъде пусната в действие, това ще означава, че най-вероятно Алонсо ще трябва да изтърпи сериозно наказание в решетката за използване на повече от 4 агрегата за сезона.

Монца обаче би било подходящо място за изтърпяване на такава санкция, имайки предвиди, че конфигурацията на пистата с много дълги прави не подхожда на пакета Макларън-Хонда. А състезанието след това в Сингапур е най-добрият шанс за тима за силно представяне от всички трасета до края на сезона.