Начало Рали Мотоциклетист загина в седмия етап на рали Дакар

Мотоциклетист загина в седмия етап на рали Дакар

29
0
Дакар

Седмият етап на рали Дакар бе помрачен след като мотоциклетистът Томас Буржен катастрофира и почина в следствие на нараняванията си. Етапът започна с дълъг 417 км свързващ етап от Калама в посока Андите. Още преди пресичането на границата с Аржентина в 8:23 ч. местно време на територията на Чили Буржен се удря челно с идваща насреща му полицейска кола.

Все още се разследват обстоятелствата около катастрофата. В официалното съобщение се казва само, че „пристигналите на място медицински екипи са успели единствено да констатират смъртта, която вероятно е настъпила моментално“.

Буржен е роден във френския град Сент Етиен преди 25 години. Въпреки своята възраст французинът е разполагал с достатъчно опит, като участва в ралитата за издръжливост от 2009 г., когато дебютира в рали Мароко. През 2011 г. той завършва четвърти в Africa Race. До момента той се движеше на 68 позиция в класирането.

Буржен е първият загинал участник в надпреварата през тази година. В сряда загинаха двама местни жители загинаха след удар със сервизен автомобил.