Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можехме да сме пред Норис, смята Райконен

Можехме да сме пред Норис, смята Райконен

1391
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: Спас Генев

Тимът на Алфа Ромео се радваше на доброто си представяне в петъчните свободни тренировки на пистата Ред Бул Ринг, но остана предпазлив в очакванията си за квалификацията. Пилотите на екипа Кими Райконен и Антонио Джовинаци обаче дадоха седмо и осмо време в Q3. Това е най-доброто класиране за тях от началото на годината. Двамата ще спечелят позиции и от наказанието на Кевин Магнусен.

„Класирането и на двете коли в Q3 бе целта ни за деня и можем да сме удовлетворени от постигането й”, каза шефът на тима Фредерик Васьор.

„Разликите са минимални на такова късо трасе. Кими и Антонио направиха добри, чисти обиколки и взеха най-добрите ни позиции на грида през сезона досега. Трябва да им дадем стратегия, която да им позволи да извлекат максимума от тези места на стартовата решетка.”

Райконен каза, че отборът може да е доволен от резултата

„Имаме скорост през целия уикенд досега и постигнахме желаното в квалификацията. Всички се движат близо тук и ако си подредиш нещата, имаш шанс да си много напред. Разликите са толкова малки, че според мен можехме да сме пред [Ландо] Норис. Но и така съм удовлетворен. Денят, който има значение, е утрешният. Трябва да сме внимателни и да се справим в първата обиколка”, добави финландецът.

Джовинаци също се радваше на представянето – и своето, и на отбора като цяло.

„Колата ни има напредък от Франция насам. Аз придобивам все по-голяма увереност всеки път, когато седна в колата. Доволен съм и от работата, която вършим с тима. Две коли в топ 10 означава шанс да вземем точки, но все пак трябва да имаме и оптимална стратегия за състезанието. Темпото ни в дълги серии е добро и според мен можем да борим за хубав резултат”, каза Джовинаци.