Начало Рали М-Спорт разширява раликрос проектите си

М-Спорт разширява раликрос проектите си

31
0

М-Спорт ще разшири раликрос проектите си през 2015 г., след като показа Форд Фиеста ST RX през 2013 г. Автомобилът постигна редица успехи с американската звезда Кен Блок както в сериите Ред Бул Глобал, така и в световния раликрос шампионат на ФИА.

Блок изтърва титлата в първите серии, като не му достигнаха само пет точки. Той обаче доказа отвъд всякакво съмнение потенциала и конкурентоспособността на Фиеста ST RX. Американецът спечели повече гонки от който и да е друг пилот и бе най-бърз в квалификациите. Той взе две победи – в Шарлът и Лас Вегас, качи се на подиума и в Ню Йорк, Дайтона, Лос Анжелис 1 и Лос Анжелис 2.

В световния раликрос шампионат Блок стана трети при дебюта си (в Норвегия). Във Франция взе четвърто място и даде най-бързата обиколка.

С наближаването на новия сезон М-Спорт подготвя доста автомобили за доставка отвъд Океана. Първите от тях ще са за отбора Брайън Херта Аутоспорт, който ще се състезава в Глобал Раликрос първенството.

– Кен показа мощността и възможностите на Форд Фиеста ST RX с безбройните си постижения през миналата година. Страхотно е, че колата е привлекателна опция за множество нови състезатели. Раликросът е разрастващ се спорт и се надяваме прогресът ни да продължи, а дисциплината да се развива – заяви шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън.