Начало Рали М-Спорт показа два различни дизайна за Ожие и Танак

М-Спорт показа два различни дизайна за Ожие и Танак

47
0

Екипът на М-Спорт ще се състезава през 2017 г. в световния рали шампионат с два автомобила в различно оцветяване. Това ще се случи за първи път от 2005 г. насам. Финалните дизайни ще бъдат показани в началото на януари.

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа ще защитават титлата си с Форд Фиеста WRC с познатия дизайн на основния личен партньор на французите Ред Бул.

По време на тестовете на новата WRC кола пък М-Спорт използва специален дизайн, за да скрие автомобила от любопитни очи. Той всъщност бе създаден за изцяло новата серийна Фиеста, която бе представена миналия месец в Кьолн (Германия). Дебютът на Фиеста WRC в рали Монте Карло в края на януари догодина ще съвпадне с появата на новия модел на концерна Форд по световните пътища. Новата Фиеста е най-високотехнологичният сериен модел в сегмента на малките автомобили в Европа. Колата разполага със забележителна гама от системи в помощ на шофьора, както и възможности за свързаност. Новият Форд Фиеста освен това е с огромни възможности за персонализация – най-големите в 40-годишната история на модела.

Тестовият дизайн вдъхнови оцветяването за автомобила на От Танак и Мартин Ярвеола.

Участието на Форд и подкрепата, която оказва на М-Спорт, са ясно демонстрирани с „Powered by EcoBoost” лого. На колите са намерили място и останалите партньори на екипа. Има и нови попълнения като компанията за онлайн залагания OneBet например, за която това е първи опит в автомобилния спорт.

„Невероятно много се гордеем с нашия Форд Фиеста WRC, а новите дизайни са последния щрих”, коментира управляващият директор на М-Спорт Малкълм Уилсън. „Оцветяването на колата по време на тестовете привлече вниманието на феновете и нямахме търпение да я използваме като вдъхновение и в крайния вариант.”

„Нямаме търпение да видим и двете си коли по отсечките на рали Монте Карло в напълно завършен вид. До тогава остава единствено да пожелая на всички Весела Коледа и всичко най-хубаво за една нова година, която изглежда ще е изключително вълнуваща.”