Начало Рали М-Спорт привлече Танак за 2015 г.

М-Спорт привлече Танак за 2015 г.

33
0

Тимът на М-Спорт обяви пилотите си за следващия сезон, като съотборник на Елфин Еванс ще е От Танак.

Естонецът има силни връзки с екипа, като тази година кара в Швеция и Португалия с подготвен от М-Спорт Форд Фиеста RS WRC. Той отсъства повече от година от световния шампионат, но демонстрира, че не е загубил нищо от скоростта си.

– Наистина съм щастлив, че получавам още един шанс. Знам, че ще е голямо предизвикателство и огромна отговорност, но съм готов за тях и нямам търпение за началото на новия сезон. Трябва да намерим добър ритъм в първите няколко надпревари. С М-Спорт обаче работим от дълго време и се надявам това да не ни отнеме прекалено дълго време. Имаме добър опит в повечето стартове и смятам, че има състезания, на които можем да се справим наистина добре. Определено израснах като пилот и искам да благодаря на Малкълм [Уилсън] за този втори шанс. Работихме изключително упорито през годината и смятам, че доказахме, че имаме потенциал. Нищо от това обаче нямаше да е възможно без Малкълм и М-Спорт и затова съм им безкрайно благодарен. Подкрепата през последните години ме изуми. Толкова много хора останаха с нас по този дълъг път, че просто не мога да им благодаря за вярата в мен – коментира Танак.

Еванс на два пъти се класира четвърти през 2014 г., като основната му задача през приключилия наскоро сезон бе да трупа опит. В отделни моменти той си позволи по-висока скорост и в Германия записа първа етапна победа – при това в пауърстейджа.

– Първият ни сезон бе прекрасен, научих безкрайно много и натрупах опит. Догодина ще се трудим наистина упорито и съм уверен, че можем да продължим прогреса си, както и да подобрим скоростта и представянето си. С От работихме заедно в няколко събития тази година и се разбираме наистина чудесно. Екипажът му ще пасне на тима – каза Еванс.

Уелсецът също благодари на Уилсън и отбора за подкрепата и вярата им в него. Самият шеф на М-Спорт сподели, че Танак и Еванс са една от най-вълнуващите двойки пилоти в първенството:

– Няма съмнение относно потенциала на Елфин и От и нямам търпение да видя какво ще свършат двамата. Искрено вярвам, че са в състояние да се борят за подиуми в множество стартове. Предстоят няколко вълнуващи развития за Фиеста RS WRC, като планираме да ги въвеждаме постепенно в течение на сезона.