Начало Рали М-Спорт ще се бори за втората позиция във WRC шампионата при конструкторите

М-Спорт ще се бори за втората позиция във WRC шампионата при конструкторите

46
0
Мико Хирвонен

Екипът на М-Спорт ще се бори за втората позиция в тазгодишния световен рали шампионат в оставащите три кръга от първенството. Мико Хирвонен и Елфин Еванс финишираха пети и осми в Австралия и тимът вече има 146 точки – само 8 по-малко от Ситроен. Титлата вече бе спечелена от Фолксваген.

Шефът на тима Малкълм Уилсън определи представянето в Австралия като продуктивен уикенд за отбора:

– Жалко, че не успяхме да се борим за подиум с Мико, но той кара чудесно през цялото време и в резултат на това спечели две позиции в генералното класиране при пилотите. Австралия пък бе последното ново състезание от тазгодишния календар за Елфин. Негова цел бе да научи отсечките, характера на надпреварата, така че да е в по-добра позиция да атакува догодина. Той го стори и показа добро темпо. Поздравления за Фолксваген за спечеления шампионат при конструкторите, но битката за втората позиция далеч не е решена. Благодарение на солидното представяне на Мико и Елфин сме в наистина силна позиция да се борим за това място.

Хирвонен имаше шанс да се бори за четвърта позиция в Австралия, но в крайна сметка отстъпи пред Крис Мийк. Той обаче отиде четвърти в подреждането при пилотите, както отбеляза Уилсън.

– Искаше ни да сме в борбата за подиума, но за съжаление не се получи. Уикендът обаче като цяло не бе лош за нас. Двубоят с Крис бе чудесен. Дадохме всичко от себе си, но той бе малко по-бърз във всички етапи през последния ден. Аз останах доволен от карането си – добави Мико.

Еванс повтори казаното от шефа си – че основната му цел бе да учи отсечките, средата, характера на надпреварата:

– На моменти бе малко разочароващо, но смятам, че се справихме. Смятам, че демонстрирахме добра скорост. Направихме добри бележки и според мен сме в добра позиция за далеч по-силно представяне догодина. Самите отсечки са изумителни. Нямам търпение да се върна и да карам там с пълна газ.