Начало Рали М-Спорт доволни от спечеления в Австралия актив и шестия подиум на Нювил

М-Спорт доволни от спечеления в Австралия актив и шестия подиум на Нювил

15
0
Тиери Нювил

Тиери Нювил постигна поредния си подиум – второ място в рали Австралия, което е шесто класиране за него на почетната стълбичка през настоящия сезон. Белгиецът вече бе спечелил място на подиума, но то се подобри, когато в последната отсечка Мико Хирвонен (Ситроен) спука гума и загуби време. Съекипниците му в М-Спорт Мадс Остберг и Евгени Новиков също взеха точки и останаха доволни от представянето си в последния WRC кръг.

Малко съм разочарован за Себастиен [Ожие] (французинът можеше да стане шампион още в Австралия, но това не се случи заради класирането на Нювил – б.а.), но в крайна сметка просто си върша работата – ако втора позиция е пред мен, то ще я взема! Наистина съм доволен от представянето ни. Отново постъпихме много разумно – натискахме, когато се чувствахме достатъчно уверени за това и след като проверявахме бележките си при първите преминавания. Това се оказа чудесна стратегия. Не смятам, че представянето ми може да се определи като едно от най-добрите и със сигурност можех да карам по-добре през първия ден. Трудихме се упорито, за да направим подобрения, но трябва да имам по-голямо самочувствие при първите изминавания на отсечките. Във Франция определено ще се опитам да се боря с двамата Себастиен (Ожие и Льоб). Знам, че ще е трудно, но това ще е целта ми – коментира Тиери.

Остберг финишира пети, след като в началото на надпреварата имаше грижи с бележките си. Норвежецът призна за проблемите си и обясни, че заради тях не е имал никаква увереност при карането в началото:

Научихме обаче много – променихме и бележките, и настройките, за да се оправят нещата за събота. Впоследствие скоростта ни бе добра и бяхме по-близо до топпилотите, дори като се има предвид позицията ни на пътя. Мисля, че отидохме малко прекалено далеч с някои реглажи, но поне спокойно стигнахме петата позиция въпреки спуканата в 20-ия етап гума.

Новиков сподели от своя страна, че ралито е преминало добре за него и че е удовлетворен, че взе някакви точки, при това без да допусне сериозни грешки в състезателната дистанция.

Имах сериозни затруднения заради позицията ми на трасето – пътищата бяха крайно хлъзгави и бе трудно да гоня предни позиции. Но смятам, че подобрихме темпото си по време на ралито, като накрая взехме и точка от пауърстейджа – допълни руснакът.