Начало Рали М-Спорт Форд WRT ще гони добро класиране в Швеция с Танак, Новиков...

М-Спорт Форд WRT ще гони добро класиране в Швеция с Танак, Новиков и Соловов

39
0
От Танак

След успешен дебют в рали Монте Карло М-Спорт Форд WRT се надява на добър резултат и във втория кръг от световния шампионат в Швеция. Към титулярите на тима От Танак и Евгени Новиков този път се присъединява Михал Соловов – това ще е 11-ти WRC старт за поляка.

24-годишният естонец се е състезавал веднъж в Швеция, но представянето му до момента е на наистина високо ниво. В този кръг неговият Форд ще е с различно оцветяване в подкрепа на кампанията на ФИА Make Roads Safe.

Предишната ми поява в Швеция бе през 2010 г. Когато условията са добри, карането там е истинско удоволствие. Скоро не съм се състезавал на сняг и ще ми отнеме малко време да се адаптирам, но ще се постараем да разберем както поведението на гумите, така и да намерим достатъчно добри реглажи – коментира Танак. – Би трябвало обаче да се чувстваме по-комфортно в това рали, отколкото в първия кръг и да ни е малко по-лесно.

Евгени Новиков постигна най-добър резултат в кариерата си досега в Монте Карло (пето място), а редовно даваше времена в топ 3 в отделните отсечки. Опитът му на сняг и лед датира от рали Норвегия през 2009 г., но отсечките от втория кръг във WRC са напълно нови за него.

Няма да правя тестове преди състезанието, така че ще е важно веднага да схвана какво е поведението на автомобила, както и това на гумите – допълни руснакът.

Соловов – познато име у нас от участията му в рали България – пък спечели полския и централно-европейския шампионати през 2011 г. (S2000). Неговата цел ще е да демонстрира потенциала си на най-високото ниво. Той заяви, че за него е огромно удоволствие да работи отново с М-Спорт и Малкълм Уилсън, както и че наистина харесва Фиеста RS WRC.

Очаквам страхотна битка, въпреки че нямам достатъчно опит във WRC автомобил. Наясно сме с предизвикателството и ще дадем всичко от себе си – добави Соловов.