Начало Рали М-Спорт изключително доволни от двойния подиум на Нювил и Остберг

М-Спорт изключително доволни от двойния подиум на Нювил и Остберг

26
0
Жулиен Инграсиа,Йонас Андерсон,Мадс Остберг,Никол Гилсул,Себастиен Ожие,Тиери Нювил

След страхотен двубой между Тиери Нювил и Мадс Остберг М-Спорт празнуваше двоен подиум в рали Финландия. Излитане на норвежеца в самия край на надпреварата (при опит да избегне голям камък на пътя) сложи край на битката помежду им, но до този момента той и съекипникът му се бореха за всяка десета от секундата по трасето.

Нювил също направи пропуск – излетя в една от отбивките, но това се случи по-рано и макар да му коства втората позиция, белгиецът се пребори да си я върне. Той освен това спечели пауърстейджа, взимайки максималния брой бонус точки.

Просто обожавам този автомобил! – възкликна след финала по адрес на своя Форд Фиеста RS WRC Нювил. – Беше безгрешен през целия уикенд и ни даде достатъчно увереност да натискаме, макар да не поехме никакви рискове. ОК, нямахме късмет с пукнатата гума в петък, но според мен свършихме наистина добра работа. Бях особено доволен от бягането си през Унинпохя. Щеше да е чудесно да запиша рекорда на мое име, но второто място (в надпреварата) бе по-важно и решихме да оставим това постижение на Себастиен [Ожие]! Целият екип на М-Спорт бе фантастичен – тук не е лесно да победиш финландците, така че две коли на подиума е страхотен резултат.

Остберг съжаляваше, че излитането му бе причина за края на напрегнатия двубой. Третото място обаче не бе разочарование, тъй като норвежецът се нуждаеше от силно класиране, за да си върне увереността зад волана.

Този резултат означава много за мен. Беше дълго и трудно рали, но нямахме съвършено никакви проблеми и чувствам, че определено си върнах самоувереността. През този уикенд не следяхме времената от контролите, а се концентрирахме врху собственото си темпо и смятам, че тази стратегия проработи чудесно за нас. Сполетя ни известен малшанс, но като цяло ралито ни бе добро. Прекрасно е пак да си конкурентоспособен след такъв труден старт на сезона – коментира Остберг.