Начало Рали М-Спорт представиха новия Форд Фиеста S2000

М-Спорт представиха новия Форд Фиеста S2000

262
0

М-Спорт представиха новия рали автомобил Форд Фиеста S2000 на специална церемония във Великобритания.

Колата е създадена само за 9 месеца и ще бъде предоставена за участие във всякакви шампионати, като IRC, национални рали шампионати и световната купа S2000.

Дуратек двигателят на новия S2000 боец има 4 цилиндъра и работен обем от 1998 кубически сантиметра. Мощността му е 280 к.с., а въртящият момент – 260 Нм. Той е съчетан с 6-степенна секвенционална трансмисия, разработена съвместно с X-trac и работеща със съединител на АР. Тя пък предава мощността на постоянно работещото пълнопреводно задвижване на автомобила.

„Днес е един много вълнуващ ден за нас. Това е първият глобален рали автомобил на Форд и М-Спорт и аз наистина вярвам, че създадохме един фантастичен рали автомобил и този дебют е голяма стъпка към участие в много ралита. Това е първият път от 5 години насам, в който можем да предложим рали автомобил Форд, който да може да може да се бори за победата в националните шампионати по света. Работихме в тясно сътрудничество с Форд по този проект, а техният най-добре продаващ се автомобил – Форд Фиеста, бе перфектната база за тази кола“, заяви шефът на М-Спорт – Малкълм Уилсън, по време на представянето на колата.

Ето и кратко видео с участието на новата Фиеста S2000: