Начало Рали М-Спорт с подобрен Форд Фиеста RS WRC в Мексико

М-Спорт с подобрен Форд Фиеста RS WRC в Мексико

39
0
М-Спорт

Подобреният Форд Фиеста RS WRC, подготвен от М-Спорт, ще се състезава за първи път в Мексико в края на следващата седмица. Тогава ще се проведе трети кръг от световния шампионат за 2014 г.

Досега М-Спорт пускаха колата в други събития като част от подготвителната програма. Автомобилът премина интензивни тестове в началото на годината, но в Мексико ще отбележи реалния си състезателен дебют.

Имаме доста ограничения по отношение на това какво можем да правим по колите си този сезон. Все пак имаме подобрения и Мексико ще е първо рали за обновената версия. Работили сме по някои малки неща, ще продължим да го правим през годината, макар всъщност да нямаме нищо наистина голямо, което да въвеждаме за 2014-та – коментира управляващият директор на М-Спорт Малкълм Уилсън.

Отборът от Бенбъри е с титуляри Мико Хирвонен и Елфин Еванс през настоящия сезон. Роберт Кубица също е зад волана на Форд Фиеста RS WRC, но е с отделен бюджет.

М-Спорт освен това предоставя подготвени от екипа автомобили на редица пилоти с частни програми и постига забележителни резултати. В рали Монте Карло например Бриан Буфие взе подиум (финишира втори). В Швеция пък половината коли в топ 10 на финала бяха на М-Спорт, като четири бяха на частни екипажи – От Танак, Хенинг Солберг, Понтус Тидеманд и Крейг Брийн.