Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мястото на Ръсел под въпрос; Перес: С Рейсинг Пойнт сме като семейство...

Мястото на Ръсел под въпрос; Перес: С Рейсинг Пойнт сме като семейство в развод

2934
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Уилямс

Слуховете около последните няколко непотвърдени титулярни места във Формула 1 за сезон 2021 продължават. Според последните информации това на Джордж Ръсел в Уилямс е под заплаха, тъй като отборът може да предпочете Серхио Перес. Мексиканският пилот ще бъде освободен от Рейсинг Пойнт в края на сезона, след като отборът от Силвърстоун предпочете Себастиан Фетел.

Първоначално за най-сериозна опция за Перес се смяташе тимът на Хаас

Шефът на американския тим Гюнтер Щайнер обаче от месеци повтаря, че се обмислят всички варианти и не се бърза с решение. Той е категоричен, че се търси дългосрочна перспектива и това изисква внимателно преценяване качествата на всеки кандидат.

 

View this post on Instagram

 

Just checking there’s nobody steaming up the inside, if ya know what I mean💥😉 📸 x @struan_moore

A post shared by George Russell (@georgerussell63) on

През последните седмици сред възможностите за Хаас се споменава името на Никита Мазепин. Имаше дори слух, че баща му има намерение да купи отбора по примера на Лорънс Строл. Щайнер отхвърли тази информацията, но пилотът на Формула 2 остана сред кандидатите за място в екипа. Според френския Canal+ Мазепин дори има подписан договор. Наблюдатели смятат, че това намалява шансовете на Перес, тъй като второто място в Хаас вероятно ще бъде заето от състезател от академията на Ферари за млади таланти.

Междувременно смяната на собствеността в Уилямс доведе до промяна и на ръководството

(Подробности за това кои са новите управляващи в екипа от Гроув може да намерите в актуалния брой на списание ClubS1 – 241). Според запознати това поставяло бъдещето на Ръсел под съмнение, макар че в средата на юли бе обявено оставането му в тима. Николас Латифи има сериозни спонсори, с каквито разполага и Перес. Серхио сподели, че преговорите му продължават и се надява да има отговор какво ще е бъдещето на кариерата му до ноември.

„Положението наистина е странно. Все едно живея със съпругата си, знаейки, че разводът е след два месеца. Но това е част от играта. Идвам, върша си работата на пистата, винаги се старая да давам 100% от себе си. Този отбор бе страхотен за мен. Заедно сме от седем години, имам много приятели в екипа, така че искам заедно с тях да приключим сезона както трябва и да помним изживяното с гордост“, обясни Перес.