Начало Рали Мюлер възнамерява да участва отново в рали Франция

Мюлер възнамерява да участва отново в рали Франция

50
0
Иван Мюлер

Четирикратният WTCC шампион Иван Мюлер възнамерява да участва в рали Франция и през 2014 г., заяви самият той.

Мюлер има вече три надпревари в домашния за него WRC кръг. Той е заводски пилот на Ситроен в WTCC (световния шампионат за туристически автомобили), като с тях бе и при последната си поява този сезон – зад волана на DS3 WRC. Преди това е карал в надпреварата със Ситроен Ксара WRC, Пежо 207 S2000 и Мини Джон Купър Уъркс.

Естествено, че искам отново да карам в ралито и е ясно, че няма да го направя с друг автомобил освен Ситроен. Надявам се, но не всичко зависи изцяло от мен. Имам известен опит в ралито, а и през същия уикенд няма кръг от нашия шампионат, така че би било страхотно, ако имам тази възможност. Което със сигурност ми е цел – сподели Мюлер.

Рали Франция ще се състои от 3 до 5 октомври 2014 г. Мюлер смята, че това ще е единственото му такова състезание през следващия сезон, когато ще е доста натоварен с проекта на Ситроен за WTCC. Той вече обясни, че работи с отбора изключително много и дава консултации по всевъзможни въпроси – включително за логистика, хотели и т.н.

Научих, че за да се състезаваш във WRC е необходима пълна отдаденост. Би ми допаднало да карам в повече ралита, но нямам нужното време, за да се подготвя както трябва. А към тези събития трябва да има подход на ниво. И ако не съм в състояние да върша работата, то тогава предпочитам да не се занимавам изобщо – допълни Иван.

44-годишният пилот съобщи по-рано през месеца за раждането на дъщеря си Тиа.

На 18 декември в 17:37 часа се роди Тиа – 3 кг, 51 см. Тя е красива като майка си и дори по-бърза от баща си, тъй като пристигна няколко дни по-рано. По-голямата й сестра Нина се вълнува от това, че ще е официалната бавачка. Жустин, Иван, Нина Мюлер – написа той в Туитър акаунта си.