Начало Рали Нювил води с 3.1 сек пред Танак преди последния ден

Нювил води с 3.1 сек пред Танак преди последния ден

44
0

Тиери Нювил с Хюндай i20 води с 3.1 сек пред От Танак с Форд Фиеста от екипа на М-Спорт след втория ден от рали Полша, 8-и кръг от първенството на WRC. Двамата водеха страхотна битка през целия ден, като крайният изход от борбата ще стане ясен след утрешните 4 отсечки.

След вчерашния дъжд и кални етапи, днес бе предимно слънчево и топло, което позволи на пилотите в челото да направят страхотно надбягване. Нювил имаше минимален аванс от предния ден, който бързо бе стопен от Танак, който пое лидерството след втория етап за деня, въпреки че излетя в една поляна и напълни предните си въздушни охладители с мръсотия

Нювил обаче се върна начело 2 отсечки по-късно, като разликата оставаше малка. След това обаче дойде драматичната отсечка Позездзе с дължина 21.24 км. Танак поведе, но задното му крило се счупи. Така в оставащите 3 отсечки той трябваше да кара без него и губеше притискаща сила на задницата. В това време преднината му бе 15 сек, като Нювил загуби време заради спукана гума в същия пробег.

Със завръщането на дъжда и проблемите на Танак, Тиери успя да излезе начело в последните отсечки, но авансът не му гарантира нищо. Все още шанс за успеха има и Хейдън Падън с Хюндай, който е  на 3-а позиция на 25 сек от водача. На тази позиция дълго време бе Яри-Мати Латвала с Тойота, но след скок той загуби мощност.

Шампионът Себастиен Ожие с Форд Фиеста на 2 пъти спука гума и е 4-и на над минута и половина от водача. Челната петица допълва Дани Сордо с Хюндай.