Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Ферари е нужно още известно време, за да настигне Мерцедес, смята...

На Ферари е нужно още известно време, за да настигне Мерцедес, смята Фетел

15
0

На Ферари е нужно още известно време, за да настигне наистина Мерцедес, смята Себастиан Фетел. Четирикратният световен шампион отбеляза в същото време, че напредъкът на Скудерията до момента е изумителен.

„Ясно е, че целта е да настигнем Мерцедес от настоящата си позиция, защото изглежда сме отборът точно зад тях. Миналата година те направиха много, много силен сезон, подготовката им и сега бе наистина добра. При това положение според мен е изумително колко напред се намираме (с оглед на тяхната форма). Ще отнеме известно време преди да се състои приличен двубой”, обясни Фетел, цитиран от Аутоспорт.

Ферари е на втора позиция в класирането при конструкторите след четири надпревари, на 52 точки зад Мерцедес. Себастиан е трети при пилотите, след състезателите на тима от Бракли Люис Хамилтън и Нико Розберг, като разликата между него и сънародника му е само 1 точка.

„Всеки уикенд се приближаваме (към целта). Стараем се да оказваме все по-голям натиск, когато можем. Има много неща, които трябва да направим и подобрим, върху това съм съсредоточен”, допълни Фетел.

Немският пилот каза също така, че все още е само април и е необходимо с екипа му да останат здраво стъпили на земята: „Не сме фаворити – наясно сме с това, но мисля, че досега изненадахме доста хора. Знаем, че можем да се справим добре.”

В същото време съветникът на бившия отбор на Себастиан Ред Бул Хелмут Марко изрази мнение, че Мерцедес на практика помага на Ферари, за да се върне интересът към спорта.

„Трудно е да се докаже, но съм сигурен, че Мерцедес помогна на Ферари. Всички знаем защо”, заяви той.

Според немския вестник Шпор Билд тимът от Бракли може би дори е забавил развойната си програма през зимата и препоръчал на съперниците си от Маранело да наема специалиста по хибридни системи Волф Цимерман.