Начало Рали Най-добре да забравим станалото в Германия, сподели Ожие

Най-добре да забравим станалото в Германия, сподели Ожие

36
0
Себастиен Ожие

Отборът на Фолксваген претърпя сериозно поражение в домашния си старт от световния рали шампионат в Германия. Тимът от Волфсбург обаче прие загубата с достойнство и механиците направиха шпалир за спечелилия надпреварата екип на Хюндай, като осигуриха дори и конфети.

След това състезание обаче само пилотите на Фолксваген Себастиен Ожие, Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен имат математически шанс да спечелят титлата във WRC тази година. Това не намали разочарованието и французинът сподели, че е най-добре да забравят станалото в Германия:

– Случи се почти точно повторение на миналогодишното рали там и ние, пилотите сме изцяло отговорни за това. Очевидно е, че разочарованието е двойно по-голямо за Латвала и Мика Антила. Мога да си представя какво чувстват, след като ние катастрофирахме по-рано. Не бива обаче да забравяме, че като отбор имахме фантастична серия от 12 поредни победи. С това всички можем да се гордеем. А сега гледам само напред.

Латвала заяви, че се чувства безкрайно зле след инцидента си, особено като се има предвид колко близо бе победата за него.

– Условията бяха невероятно трудни. Трасето постоянно се променяше – преминавахме ту мокри, ту сухи секции. Един ляв завой, който изглеждаше сравнително сух, се оказа по-хлъзгав, отколкото смятах. Колата се извъртя настрани при излизането и изхвърчахме в лозето. Не можехме да се качим обратно, така че опитах да се върна на пътя, като продължих надолу. За съжаление ударихме стена и това беше – обясни финландецът.

Микелсен също претърпя катастрофа, като и той подчерта, че условията в Германия бяха изключително трудни:

– Времето диктуваше ситуацията и през трите дни. Жалко, тъй като тимът ми заслужаваше победа у дома. Надявам се моето трето място да е поне малка утеха. Доволен съм, че постигнах първия си WRC подиум на асфалт.