Начало Рали Нювил подписа двегодишно продължение на договора си с Хюндай

Нювил подписа двегодишно продължение на договора си с Хюндай

31
0

Тиери Нювил подписа двегодишно продължение на договора си с Хюндай, с което тимът от Алценау приключи подреждането на пилотския си състав за следващия сезон в световния рали шампионат (WRC).

Нювил ще продължи да се състезава за Хюндай редом с Дани Сордо и Хейдън Падън, които също имат договори за 2017 и 2018 г. По този начин отборът си осигурява стабилност точно в момента, когато правилата и автомобилите ще се променят значително.

Нювил стана пилот на Хюндай в края на 2013 г. Той спечели първия подиум на тима – в Мексико през 2014-та и след това взе дебютната победа на отбора – в Германия. В трите си сезона с екипа досега Тиери има две победи и 9 подиума.

„Радвам се, че удължих договора си. Имах и алтернативни възможности, но най-логичното решение бе да продължа с настоящия си тим. 2017 година ще отбележи началото на нова ера във WRC. Освен това с отбора изживяхме много специални моменти – първата ни победа в Германия например е един от най-хубавите моменти в кариерата ми въобще. Догодина ще имаме нова кола и още по-амбициозни цели. Вълнувам се от това какво ни предстои”, коментира Нювил.

Шефът на Хюндай Мишел Нандан допълни, че Тиери е много ценен член на отбора и продължи: „Много се говореше за бъдещето му, но фактът, че продължава с нас демонстрира силата на отношенията ни. Имаме прекрасни спомени, случиха ни се и трудни моменти, но цяло заедно се развиваме добре.”