Начало Рали Нандан горд с постиженията на Хюндай през сезона във WRC

Нандан горд с постиженията на Хюндай през сезона във WRC

36
0

Мишел Нандан заяви, че се гордее с постиженията на Хюндай през първия сезон след завръщането на марката в световния рали шампионат.

Тимът от Алценау всъщност бе единственият освен Фолксваген, който взе победа тази година. Тиери Нювил триумфира в Германия, като успехът бе двоен благодарение второто място на Дани Сордо.

В последното за сезона рали – в Уелс – белгиецът стана четвърти. Съекипниците му Хейдън Падън и Юхо Ханинен се класираха съответно десети и 30-ти. Все пак и трите Хюндай i20 WRC стигнаха до финала, което бе първата цел на тима във всички надпревари през 2014 г.

– Постигнахме основната си цел и работихме много упорито да подобри автомобилите си през уикенда – коментира Нандан. – Условията в Уелс са различни от всички останали надпревари в календара, така че бе полезно да натрупаме опит. Обучителният ни сезон приключи успешно. Аз лично съм много горд от всичко, което младият ни тим постигна тази година. От дебюта в Монте Карло до двойната победа в Германия и уикенда в Уелс постигнахме сериозен прогрес с много важни моменти по пътя ни. В определено отношение преизпълнихме целите си, но най-вече натрупахме огромен опит, информация и познания, които ще са жизненоважни за втория ни сезон. Ще седнем, ще прегледаме всичко пред сезона, но отборът и пилотите бяха фантастични през цялата година и смятам, че всички можем да сме много щастливи от постигнатото за толкова кратък период от време.