Начало Автомобили Надал представи новата версия на КИА X-Car

Надал представи новата версия на КИА X-Car

86
0

Тенис звездата Рафаел Надал представи новата версия на КИА X-Car по време на събитията преди началото на първия турнир от Големия шлем за годината – Откритото първенство на Австралия. Испанецът е посланик на бранда КИА, който пък е сред основните спонсори на събитието.

Специално оборудваният Спортидж е създаден в партньорство с Twentieth Century Fox за филма X-Men и е вдъхновен от героинята Mystique.

Автомобилът е с уникален дизайн, матов принт и подчертани в синьо акценти. Състезателните му гуми са с ярко оцветени в жълто джанти. Базираният на KIA X-car модел Спортидж е вторият проект на марката в партньорство с Fox, след представянето на вдъхновения от Wolverine Соренто по време на тенис турнира през 2015 г.

КИА предостави 110 автомобила за нуждите на Оустрелиън оупън. Автомобилите са управлявани от 225 специално обучени шофьори, които транспортират състезатели, официални гости, организационни екипи, фенове на тениса, медийни представители и VIP гости. Паркът включва предимно Соренто (52 броя), 30 автомобила от модела Карнивал и 28 броя Черато. Предвижда се автомобилите да изминат общо около 300 000 км в рамките на състезанието.

Победителят в 14 турнира от Големия шлем Надал обаче отпадна още в първи кръг на Откритото първенство на Австралия. Съотборникът му за Дейвис Къп Фернандо Вердаско победи в петсетов двубой със 7:6 (6), 4:6, 3:6, 7:6 (4), 6:2.